Grilovaný pstruh s bylinkami
Nebojte se grilovat ryby. Pstruh je ideální lehké jídlo pro letní večery. Na grilu vám zabere mnohem méně času než hamburger nebo steak a vaši přátelé jistě ocení vaše kuchařské umění. Receptů na grilování ryb je mnoho, Vybrali jsme pro vás jeden základní na pstruha naplněného bylinkami.
Co potřebujete na 1 porci:
- 1 čerstvého pstruha
- ¼ citrónu
- ½ stroužku česneku
- snítku tymiánu
- snítku rozmarýnu
- snítku libečku
- bylinkovou sůl (můžete si vytvořit vlastní, smícháním bylinek a soli)
Postup:
Omyjte a očistěte pstruhy. (Pokud jste si pstruhy nekoupili již vykuchané, tak je vykuchejte)
Uřízněte hlavy. Stačí na to ostrý nůž, nepotřebujete sekyrku, ani jiný těžký nástroj.
Prořízněte kůži na stranách ryby. Dejte pozor, abyste neprořízli moc hluboko, jinak se vám bude pstruh při grilování rozpadat.
Potřete rybu solí a česnekem. Nezapomeňte na zářezy a břicho.
Naplňte pstruha tymiánem, rozmarýnem, libečkem a plátky citrónu.
Nechte připravené ryby asi hodinu odpočinout v chladu, aby se rozvinula chuť bylinek.
Můžete začít grilovat. Ryby grilujte na žhavém uhlí, bez plamenů, asi 5 – 7 minut z každé strany, záleží na velikosti.
Servírujte se salátem nebo rozpečenou bagetou. Vychutnejte si kouřovou chuť čerstvého pstruha.